Forum wyspa-ibiza.com Strona Główna
Autor Wiadomość

<  Podróż  ~  Praca: 2008

raku
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 7:31 am Odpowiedz z cytatem
Site Admin Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 239
Dyskusja o pracy w sezonie 2008 (z góry dzięki za trzymanie się tematów).
Cool

Ostatnio zmieniony przez raku dnia Nie Lis 16, 2008 10:15 am, w całości zmieniany 2 razy

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:02 pm Odpowiedz z cytatem
a wiec tak ja to bym pojechala najpierw na wakacje jakies tygodniowe a pozniej praca ale wypadaloby jeszcze egzaminy zaliczyc z tym moze byc gorzej... ale od czego jest chodzenie do kosciola? MODLITWA MODLITWA MODLITWA na bank pomoze Wink a otem do roboty zarobi a potem znow sie z dwa tyg pobawic i byloby super bo w ty roku prace zzaczelam 7 lipca ale wypadaloby cos wczesniej nagrac ponoc w san antonio hotel Tanit jest dobra prawa jesli chodzi o prace a wczesniej wziac cos w kilka osob poszalec a potem ---->work no nie wiem trzeba by byloto dograc jezcze jakos ale ja sie pisze jak cos wiec zapraszam chetnych bo zabawa jest przednia pracowalam na recepcji w hotelu wiec w sumie impmnie nie omijaly iesiac nie spalam nawet raz w nocy wiec mozna sobie wyobrazic co tam sie dzieje hehe pozdrawiam odezwijcie sie

czy istnieje jakas lepsza piosenka od tej?

>>>GOD IS A DJ LIFE IS A DENCEFLOR LOVE IS THE RYTHM YOU ARE THE MUSIC<<<
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gosia
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 11:51 am Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich.
Jestem ciekawa jakie jest nastawienie lub inaczej może - podejście pracodawców na Ibizie do pracowników(może dokładniej - do Polaków).
Zastanawiam się nad wyjazdem do pracy w połowie maja. Jedynym warunkiem jest wcześniejsze zaliczenie roku(zaoczne studia). Najlepiej by było w jakimś towarzystwie. Jest ktoś chętny?

Pozdrawiam:)

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger
toma001
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 2:27 pm Odpowiedz z cytatem
Co do pracy - licza sie tak naprawde 2 rzeczy: jezyki i umiejetnos zagadywania ludzi Smile.
Przede wszystkim bez znajomosci jakiegokolowiek jezyka szanse na prace sa niewielkie - jak znasz 2 to jestes juz w domu a jak do tego potrafisz powiedziec pare slow po hiszpansku i dogadac sie to masz 99% pewnosci ze prace dostaniesz Smile
W zeszlym roku jak bylismy na Ibizie - ponad 100 Polakow pracowalo w hotelach sieci fiesta - paru poznalismy - podobalo im sie - milei sporo wolnego - pracowali w restauracjach hotelowych i jako sprzatacze.
Tylko ze oni zalatwiali to jeszcze z PL.....

tak czy okwak zenon startuje na pocz czerwca wiec w maju trzeba juz tam byc i szukac roboty Smile

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gosia
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 3:05 pm Odpowiedz z cytatem
Dwa jezyki znam: niemiecki i angielski. Tu w moim mieście ciągle mam styczność z obcokrajowcami(głównie Niemcy). Jedynie musialabym sie hiszpańskiego poduczyć. Ale to z miła checia:)
Czytałam o tej Fieście, ale nie mam żadnych namiarów.
Przyjmijmy, że jeżeli juz bym tam była to teraz gdzie nocowac? Najchetniej coś bym wynajela od razu na pierwszy miesiąc, czy pierwsze dwa tygodnie. Bo hotele to nie wiem...

ps.dzieki za odp.Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger
misal
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 2:05 pm Odpowiedz z cytatem
xxxxxxxx

Ostatnio zmieniony przez misal dnia Sob Lis 14, 2009 2:44 pm, w całości zmieniany 1 raz
lycha4
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 12:28 am Odpowiedz z cytatem
Czy ktos moglby pomoc w znalezieniu pracy?? Chetnie wyjechalbym do pracy na Ibize na poczatku czerwca na wakacje...Z gory dziekuje i czekam na opdowiedz. Pozdrawiam
mr_right
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 2:32 pm Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich!!!

Mam pytanie, jak najprościej znaleźć pracę na wyspie czy jeszcze z Polski czy już może po przylocie? Może jest jakiś program w stylu work-and-have-fun? Smile
Kompletnie się nie orientuję, pierwszy raz bym się wybierał teraz w wakacje tj. od połowy czerwca do października.

Przeszukałem trochę net'a i znalazłem stronę www.balearic-jobs.com, ponąć tam pojawiają się ogłoszenia z tym, że dopiero od kwietnia jakieś konkretne (na razie echo) i tu pytanie do osób które już tam pracowały?
Co najczęściej Polak -student może dostać i jak powinien to załatwiać? Sprzątanie, bar, hotel....?
Zaznaczę że Yo Hablo poco espanol y perfecto inglés ...... a może jest jeszcze jakieś zapotrzebowanie na techników mechaników na wyspie? Very Happy
Z góry dziękuję za jakieś info!!

Pozdrawiam
Tomek
uff
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 9:18 am Odpowiedz z cytatem
!Ola!,
Jeśli kroi się jakaś ekipa do pracy w tym sezonie, mam 2 osoby chętne.
Czekam na wieści.
Gosia
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 4:10 pm Odpowiedz z cytatem
kroi sie kroi Wink
Tylko MUSZE zaliczyc wczesniej rok i zaraz w polowie - pod koniec maja chciałam lecieć!

czan_matus
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 3:26 am Odpowiedz z cytatem
Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 2 Skąd: Włocławek, Kraków, Poznań
witam wszystkich..
jeśli ktoś jest zainteresowany wyjazdem na ibize koniec maja początek czerwca w celu wiadomym: imprezowo-relaksacyjno-zarobkowym Mr. Green chetnie nawiąże kontakt - zawsze to rażniej być ze swoimi Wink jestem też w stanie pomóc w znalezieniu pracy, ale to zależy od Twoich kwalifikacji.. moje gg: 3959365 i mail: czandraania@interia.pl

-------------------------------------------------------------------------------------
For the love of Hed Kandi Smile*
kracza
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 8:55 pm Odpowiedz z cytatem
czesc wszystkim ..lukasz jestem:)
moze bede pisal to co inni albo pytal o to samo ale mimo wszytsko zrobie to Idea
mojplan jest taki(bardzo powaznie o tym mysle)
jako ze mam dosyc pracy w polsce i calego tego gowna do okola zastanawiam sie powaznie nad wyjazdem na ibize..moze inaczej...przeprowadzeniem na ibize..wiem ze tam jest drogo..ze nie znam hiszpanskiego..podst. angielski almost perfect:) ale jakos to mnie nie przestraszylo..myalem nawet zeby wyjechac wczesniej mamna mysli koniec marca koniec kwietnia..po to zeby sie tam troche zadomowic oswoic..poznac co i jak..oczywiescie znalesc parace..jakies mijesce do mieszkania...w polsce pracuej w polbanku..calkiem niezla kasa..ale powiem wam ze mnie jakos to nie kreci za bardzo..kasa to nie wszytsko...
wiem ze tam bedzie ciezko na poczatku szcegolnie..pracowalem juz w grecji..coprawa tylko w wakacje
natomiast teraz planuje sie tam przenieisc
ok
napiszcie jak wiecie..jak jest z praca, mieszkaniem, jak sie tam zyje,mieszka, jakie macie wrazenia, odczucia, jak wam tam jest w sezonie i poza nim, jak sobie dajecie rade, cokolwiek...strasznie zalezaloby mi na opinni ludzi ktorzy tam mieszkaja, albo bylo bardzo dlugo..napewno ktos taki jest i moze odwiedza to forum..
sprawa powazna..bo jestem w stanie pierd... to wszytko i wyjechac tam..w poszukiwaniu szczescia..Smile
podkreslam ze nie na sezon tylko na dluzej...
a moze ktos chce ze mna pierd....to wszystko..Smile)hahaha
pozdr
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
peppermint
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 9:29 pm Odpowiedz z cytatem
ja też kombinuje z wyjazdem, szukam pracy, tyle ze hiszpańskiego nie znam, za to bardzo dobrze angielski i niemiecki.
chętnie pracowałabym jako kelnerka itp - w kurortach żeby coś z tych wakacji mieć.
moje pytanie - czy można sie załapać na prace w połowie lipca? bo musze czekać na nieszczęsne egzaminy sprawnościowe na awf...
transik
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 1:54 am Odpowiedz z cytatem
jakos podczas pobytu na wyspie nie spotkalem mimow Laughing ktorych notorycznie sie spotyka np. w krakowie.mysle ,ze to moze byc dobry pomysl na zarobek...slyszalem, ze w dublinie tacy ludzie wychodza nawed 100e na dzien.oczywiscie pozostaje problem wyboru kostiomow:biorac pod uwage temperature.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
czan_matus
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 11:05 pm Odpowiedz z cytatem
Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 2 Skąd: Włocławek, Kraków, Poznań
Bardzo proszę osoby, które ewentualnie chciały wyjechać na baleary i pracować o zaprzestanie pisania do mnie. Sytuacja uległa zmianie i nie jestem w stanie w tej chwili pomóc nawet sobie, być może coś się zmieni, ale ponieważ nie zależy to ode mnie, nie mogę niczego zagwarantować.

pozdrawiam i mam nadzieję do miłego spotkania na ibizie:)

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat

Skocz do: