| Autor |
Wiadomość |
< Podróż ~ Praca: 2008 |
| raku |
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 7:31 am |
|
|
Site Admin
|
Dyskusja o pracy w sezonie 2008 (z góry dzięki za trzymanie się tematów).
 |
Ostatnio zmieniony przez raku dnia Nie Lis 16, 2008 10:15 am, w całości zmieniany 2 razy _________________ www.wyspa-ibiza.com |
|
| Powrót do góry |
|
| frytik |
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:02 pm |
|
|
|
|
a wiec tak ja to bym pojechala najpierw na wakacje jakies tygodniowe a pozniej praca ale wypadaloby jeszcze egzaminy zaliczyc z tym moze byc gorzej... ale od czego jest chodzenie do kosciola? MODLITWA MODLITWA MODLITWA na bank pomoze a otem do roboty zarobi a potem znow sie z dwa tyg pobawic i byloby super bo w ty roku prace zzaczelam 7 lipca ale wypadaloby cos wczesniej nagrac ponoc w san antonio hotel Tanit jest dobra prawa jesli chodzi o prace a wczesniej wziac cos w kilka osob poszalec a potem ---->work no nie wiem trzeba by byloto dograc jezcze jakos ale ja sie pisze jak cos wiec zapraszam chetnych bo zabawa jest przednia pracowalam na recepcji w hotelu wiec w sumie impmnie nie omijaly iesiac nie spalam nawet raz w nocy wiec mozna sobie wyobrazic co tam sie dzieje hehe pozdrawiam odezwijcie sie |
_________________ >>>IN THIS WHITE WAVE I AM SINIKING IN THIS SILENCE IN THIS WHITE WAVE IN THIS SILENCE I BELIEVE<<<
czy istnieje jakas lepsza piosenka od tej?
>>>GOD IS A DJ LIFE IS A DENCEFLOR LOVE IS THE RYTHM YOU ARE THE MUSIC<<< |
|
| Powrót do góry |
|
| Gosia |
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 11:51 am |
|
|
|
|
Witam wszystkich.
Jestem ciekawa jakie jest nastawienie lub inaczej może - podejście pracodawców na Ibizie do pracowników(może dokładniej - do Polaków).
Zastanawiam się nad wyjazdem do pracy w połowie maja. Jedynym warunkiem jest wcześniejsze zaliczenie roku(zaoczne studia). Najlepiej by było w jakimś towarzystwie. Jest ktoś chętny?
Pozdrawiam:) |
_________________ >
...it's nice
< |
|
| Powrót do góry |
|
| toma001 |
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 2:27 pm |
|
|
|
|
Co do pracy - licza sie tak naprawde 2 rzeczy: jezyki i umiejetnos zagadywania ludzi .
Przede wszystkim bez znajomosci jakiegokolowiek jezyka szanse na prace sa niewielkie - jak znasz 2 to jestes juz w domu a jak do tego potrafisz powiedziec pare slow po hiszpansku i dogadac sie to masz 99% pewnosci ze prace dostaniesz
W zeszlym roku jak bylismy na Ibizie - ponad 100 Polakow pracowalo w hotelach sieci fiesta - paru poznalismy - podobalo im sie - milei sporo wolnego - pracowali w restauracjach hotelowych i jako sprzatacze.
Tylko ze oni zalatwiali to jeszcze z PL.....
tak czy okwak zenon startuje na pocz czerwca wiec w maju trzeba juz tam byc i szukac roboty  |
_________________ www.dreamtours.pl - oferty na Ibize i nie tylko z Niemiec:)
---
Ibiza 2008 - rozpoczynamy przygotowania - poczatek lipca, dobra cena i towarzystwo - kto ma ochote? |
|
| Powrót do góry |
|
| Gosia |
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 3:05 pm |
|
|
|
|
Dwa jezyki znam: niemiecki i angielski. Tu w moim mieście ciągle mam styczność z obcokrajowcami(głównie Niemcy). Jedynie musialabym sie hiszpańskiego poduczyć. Ale to z miła checia:)
Czytałam o tej Fieście, ale nie mam żadnych namiarów.
Przyjmijmy, że jeżeli juz bym tam była to teraz gdzie nocowac? Najchetniej coś bym wynajela od razu na pierwszy miesiąc, czy pierwsze dwa tygodnie. Bo hotele to nie wiem...
ps.dzieki za odp. |
_________________ >
...it's nice
< |
|
| Powrót do góry |
|
| misal |
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 2:05 pm |
|
|
|
|
| xxxxxxxx |
Ostatnio zmieniony przez misal dnia Sob Lis 14, 2009 2:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
| lycha4 |
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 12:28 am |
|
|
|
|
| Czy ktos moglby pomoc w znalezieniu pracy?? Chetnie wyjechalbym do pracy na Ibize na poczatku czerwca na wakacje...Z gory dziekuje i czekam na opdowiedz. Pozdrawiam |
|
|
| Powrót do góry |
|
| mr_right |
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 2:32 pm |
|
|
|
|
Witam wszystkich!!!
Mam pytanie, jak najprościej znaleźć pracę na wyspie czy jeszcze z Polski czy już może po przylocie? Może jest jakiś program w stylu work-and-have-fun?
Kompletnie się nie orientuję, pierwszy raz bym się wybierał teraz w wakacje tj. od połowy czerwca do października.
Przeszukałem trochę net'a i znalazłem stronę www.balearic-jobs.com, ponąć tam pojawiają się ogłoszenia z tym, że dopiero od kwietnia jakieś konkretne (na razie echo) i tu pytanie do osób które już tam pracowały?
Co najczęściej Polak -student może dostać i jak powinien to załatwiać? Sprzątanie, bar, hotel....?
Zaznaczę że Yo Hablo poco espanol y perfecto inglés ...... a może jest jeszcze jakieś zapotrzebowanie na techników mechaników na wyspie?
Z góry dziękuję za jakieś info!!
Pozdrawiam
Tomek |
|
|
| Powrót do góry |
|
| uff |
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 9:18 am |
|
|
|
|
!Ola!,
Jeśli kroi się jakaś ekipa do pracy w tym sezonie, mam 2 osoby chętne.
Czekam na wieści. |
|
|
| Powrót do góry |
|
| Gosia |
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 4:10 pm |
|
|
|
|
kroi sie kroi
Tylko MUSZE zaliczyc wczesniej rok i zaraz w polowie - pod koniec maja chciałam lecieć! |
_________________ >
...it's nice
< |
|
| Powrót do góry |
|
| czan_matus |
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 3:26 am |
|
|
|
|
witam wszystkich..
jeśli ktoś jest zainteresowany wyjazdem na ibize koniec maja początek czerwca w celu wiadomym: imprezowo-relaksacyjno-zarobkowym chetnie nawiąże kontakt - zawsze to rażniej być ze swoimi jestem też w stanie pomóc w znalezieniu pracy, ale to zależy od Twoich kwalifikacji.. moje gg: 3959365 i mail: czandraania@interia.pl
-------------------------------------------------------------------------------------
For the love of Hed Kandi * |
|
|
| Powrót do góry |
|
| kracza |
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 8:55 pm |
|
|
|
|
czesc wszystkim ..lukasz jestem:)
moze bede pisal to co inni albo pytal o to samo ale mimo wszytsko zrobie to
mojplan jest taki(bardzo powaznie o tym mysle)
jako ze mam dosyc pracy w polsce i calego tego gowna do okola zastanawiam sie powaznie nad wyjazdem na ibize..moze inaczej...przeprowadzeniem na ibize..wiem ze tam jest drogo..ze nie znam hiszpanskiego..podst. angielski almost perfect:) ale jakos to mnie nie przestraszylo..myalem nawet zeby wyjechac wczesniej mamna mysli koniec marca koniec kwietnia..po to zeby sie tam troche zadomowic oswoic..poznac co i jak..oczywiescie znalesc parace..jakies mijesce do mieszkania...w polsce pracuej w polbanku..calkiem niezla kasa..ale powiem wam ze mnie jakos to nie kreci za bardzo..kasa to nie wszytsko...
wiem ze tam bedzie ciezko na poczatku szcegolnie..pracowalem juz w grecji..coprawa tylko w wakacje
natomiast teraz planuje sie tam przenieisc
ok
napiszcie jak wiecie..jak jest z praca, mieszkaniem, jak sie tam zyje,mieszka, jakie macie wrazenia, odczucia, jak wam tam jest w sezonie i poza nim, jak sobie dajecie rade, cokolwiek...strasznie zalezaloby mi na opinni ludzi ktorzy tam mieszkaja, albo bylo bardzo dlugo..napewno ktos taki jest i moze odwiedza to forum..
sprawa powazna..bo jestem w stanie pierd... to wszytko i wyjechac tam..w poszukiwaniu szczescia..
podkreslam ze nie na sezon tylko na dluzej...
a moze ktos chce ze mna pierd....to wszystko.. )hahaha
pozdr |
|
|
| Powrót do góry |
|
| peppermint |
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 9:29 pm |
|
|
|
|
ja też kombinuje z wyjazdem, szukam pracy, tyle ze hiszpańskiego nie znam, za to bardzo dobrze angielski i niemiecki.
chętnie pracowałabym jako kelnerka itp - w kurortach żeby coś z tych wakacji mieć.
moje pytanie - czy można sie załapać na prace w połowie lipca? bo musze czekać na nieszczęsne egzaminy sprawnościowe na awf... |
|
|
| Powrót do góry |
|
| transik |
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 1:54 am |
|
|
|
jakos podczas pobytu na wyspie nie spotkalem mimow ktorych notorycznie sie spotyka np. w krakowie.mysle ,ze to moze byc dobry pomysl na zarobek...slyszalem, ze w dublinie tacy ludzie wychodza nawed 100e na dzien.oczywiscie pozostaje problem wyboru kostiomow:biorac pod uwage temperature. |
|
|
| Powrót do góry |
|
| czan_matus |
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 11:05 pm |
|
|
|
|
Bardzo proszę osoby, które ewentualnie chciały wyjechać na baleary i pracować o zaprzestanie pisania do mnie. Sytuacja uległa zmianie i nie jestem w stanie w tej chwili pomóc nawet sobie, być może coś się zmieni, ale ponieważ nie zależy to ode mnie, nie mogę niczego zagwarantować.
pozdrawiam i mam nadzieję do miłego spotkania na ibizie:) |
|
|
| Powrót do góry |
|
|
|